Η Ρώμη

Ο Ρωμύλος και ο Ρέμος ήταν δυο δίδυμα αδέρφια που γεννήθηκαν από το θεό Άρη και τη Σύλβια, που ήταν ιέρεια της θεάς Εστίας και κόρη του βασιλιά της Άλβας, Νουμίτορα. Ο Αμούλιος, που είχε σφετεριστεί το θρόνο του Νουμίτορα, έβαλε τα παιδιά μέσα σε ένα καλάθι και άφησε να το παρασύρουν τα νερά του ποταμού Τίβερη, θέλοντας έτσι να προστατεύσει το θρόνο του από μελλοντικούς διεκδικητές.
Το καλάθι με τα παιδιά έφτασε στο λόφο Παλατίνο, κοντά σε μια συκιά. Εκεί έμειναν για κάποιο διάστημα τα παιδιά, και τα έτρεφε με το γάλα της μία λύκαινα. Έτσι σώθηκαν και ανατράφηκαν κατά τη βρεφική τους ηλικία τα δύο αδέρφια μέχρι που τους βρήκε, ένας βοσκός, ο Φαυστίνος, που τα πήρε και τα μεγάλωσε. Το ένα το ονόμασε Ρωμύλο και το άλλο Ρέμο. Τα παιδιά μεγάλωσαν και, μέσα από ένα τυχαίο περιστατικό, αναγνωρίστηκαν από τον παππού τους Νουμίτορα και κατάφεραν να πάρουν από τον Αμούλιο την Άλβα Λόγγα.
Ο Νουμίτορας έδωσε στους εγγονούς του μια μεγάλη έκταση στην αριστερή όχθη του ποταμού Τίβερη. Τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να χτίσουν μία πόλη. Ο Ρωμύλος είχε διαλέξει το λόφο Παλατίνο για να χτίσουν την πόλη, ενώ ο Ρέμος είχε διαλέξει το λόφο Αβεντίνο. Οι οιωνοί των θεών ήταν υπέρ της επιλογής του Ρωμύλου.
Ο Ρωμύλος είχε αρχίσει να χτίζει το τείχος της μελλοντικής πόλης, όταν ο Ρέμος, θέλοντας να τον ειρωνευτεί, πήδηξε το τείχος. Ο Ρωμύλος εξοργίστηκε με τη στάση του αδελφού του και τον σκότωσε. Το όνομα που έδωσε ο Ρωμύλος στην πόλη που ίδρυσε ήταν Ρώμη.




Από Στελλίνα Χ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου