Εργασία για το μάθημα των Αγγλικών
7:56 μ.μ. |
Ετικέτες
Εργασίες μαθητών
Peloponnisos
The geographical department of Peloponnisos is in the south-west part of Greece. It haw got seven parts: Ahaia, Ilia, Messinia, Arkadia, Lakonia, Argolida and Korinthia. The big cities are Patra, Pirgos, Tripoli, Sparti, Kalamata, Korinthos and Nafplio.The biggest mountain is Taigetos. Other mountains are Parnonas, Elikonas. Some lakes are Stimfalia and Piniou lake.
There are a lot of signts like ancient Olympia, the Akropolis of Mykines and Diros cave. Some famous products are Kalamata's olive oil, oranges from Argos and some local food is "lalagia" and "lagoto". A famous festival is the carnaval of Patra. There are Jackals, foxes, hares and wild pigs. There orange trees and olive trees.
Peloponnisos is a very beautiful place and you can visit it!!!
Dimitra L.
Anna M.
Stelios D.
Michalis K.
GIorgos S.
Macedonia
The geographical department of Macedonia is in the north part of Greece. The capital is THESSALONIKI. Some big towns are Poligiros Veria, Edessa, Florina, Kastoria, Katerini, Kozani and Grevena.There are some high mountains like Vermio and Pageo. Some rivers are Axios and Strimonas. There are some lakes like Prespes, Volvi, Vegoritida and Doirani. There are important sights like the White Tower in THESSALONIKI, the archaeological place in Vergina, the Monasteries in <<Agion Oros>> and the waterfalls in Edessa.
Some important festivals are Ragousaria in Kastoria, Dimitria in Thessaloniki and the carnival in Serres and other towns. There arefamous local sweets like <<Trigona Panoramatos>> and <<bougatsa>>.
On the mountains there are wolves, bears and foxes. There are tall trees like hazelnut trees, walnut trees and cherry trees. There is also cotton and tobacco.
Macedonia is a very beautiful place and there is a lot to see there
Thanos L.
Antonis R.
Panagiotis V.
Konstantinos H.
Eva T.
Αναρτήθηκε από
Δ Τάξη
Η τριανταφυλλιά
Είναι φυλλοβόλο φυτό. Τα άνθη της τριανταφυλλιάς βγαίνουν στις άκρες των βλαστών. Στην αρχή είναι κλειστά τα μπουμπούκια της, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν και να βγαίνουν τα πέταλα, που έχουν διάφορα χρώματα όπως λευκό, κόκκινο, ροζ, κίτρινο και άλλα. Το χρώμα των λουλουδιών τους είναι ανάλογο με την ποικιλία της κάθε τριανταφυλλιάς
Από Παναγιώτη Β.
Αναρτήθηκε από
Δ Τάξη
Ο βασιλικός
Ο βασιλικός είναι ένα ποώδες φυτό που ζει μόνο έναν χρόνο. Είναι δημοφιλές στην Ελλάδα. Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες με διαφορές στο μέγεθος και στο χρώμα. Το βασιλικό τον βρίσκουμε σε όλη την Ελλάδα επειδή οι άνθρωποι τον αγαπούν γιατί έχει φανταστική μυρωδιά και είναι ένα όμορφο φυτό στην όψη. Ανάλογα με την εποχή που φυτεύτηκε ανθίζει από την άνοιξη έως το καλοκαίρι. Το φυτό αυτό κατάγεται από την Ινδία, που ήταν αφιερωμένο στον Κρίσνα και τον Βισνού. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν ως συστατικό για της ταριχεύσεις. Έχει διάφορες χρησιμότητες: ως βότανο και ως αντισηπτικό.
Από Παναγιώτη Κ.
Αναρτήθηκε από
Δ Τάξη
Το αβοκάντο
Το αβοκάντο ή αλλιώς βουτυρόδεντρο, ανήκει στο γένος Περσέα οικογένεια Δαφνοειδή. Ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού, όπου το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς επειδή ο καρπός του ήταν μέρος της διατροφής τους. Το ύψος του δέντρου φτάνει μέχρι και τα 15 μέτρα. Τα άνθη του είναι λευκά ή ελαφρώς κίτρινα μαζεμένα στις κορυφές των βλαστών. Σε κάθε βλαστό σχηματίζονται πάνω από 1.000 άνθη, αλλά εμφανίζονται 1 έως 2 καρποί. Το δέντρο μπορεί να παράγει καρπό για περίπου 35 χρόνια.
Από Αντώνη Ρ.
Αναρτήθηκε από
Δ Τάξη
Το γιασεμί
Το γιασεμί προέρχεται από την Κίνα και από κάποιες χώρες της Αραβίας. Είναι αναρριχώμενος θάμνος. Τα φύλλα του είναι τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι στα περισσότερα λευκά, αλλά υπάρχουν και λευκά - ροζ, και ροζ - γαλάζια. Είναι αρωματικά και έχουν ένα γλυκό άρωμα. Το καλλιεργούμε σε γλάστρες και κήπους. Του αρέσει η ζέστη και ο ήλιος και δεν αγαπά το κρύο. Τα λουλούδια τα μαζεύουμε τις πρωινές ώρες από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Από το γιασεμί βγάζουμε ένα αιθέριο έλαιο. Για να το βγάλουμε αυτό το έλαιο κάνουμε απόσταξη και εκχύλιση. Το έλαιο αυτό το χρησιμοποιούμε για να φτιάχνουμε αρώματα. Η Γαλλία είναι η πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή αυτού του ελαίου. Όταν μιλάμε για το γιασεμί μας έρχεται στο μυαλό η γλυκιά μυρωδιά του τα καλοκαιρινά απογεύματα.
Από Θάνο Λ.
Αναρτήθηκε από
Δ Τάξη
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)