Βίντεο για τη 17η Νοέμβρη
Από Ιωσήφ Α.
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν
Από Γιώργο Σ.
Η Πύλη των Λεόντων
Από Αντώνη Ρ.
Σύρος: Προϊστορικοί και Αρχαίοι χρόνοι
Μια βόλτα στη Χαλανδριανή
Ανακύκλωση Συσκευών
Math genius!
Μία διαφορετική μέθοδος πολλαπλασιασμού :
Από Κρίστυ Λ.
Η ΚΕΛΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Ένα βίντεο για την ανακύκλωση που μας δείχνει πόσο σημαντική είναι για μας και τον πλανήτη μας!
Από Κωνσταντίνο Χ.
Ο Κολοσσός της Ρόδου
Ο Κολοσσός της Ρόδου θεωρείται ως ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα από χαλκό το οποίο απεικόνιζε τον θεό Ήλιο. Ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα π.Χ. Η όψη του αγάλματος λέγεται ότι φαινόταν από την είσοδο του λιμένα της Ρόδου.
Το άγαλμα ήταν μια ευφυής «διαφήμιση» της πόλης που το ανέγειρε, απτή απόδειξη του πλούτου και της τεχνολογίας της.
Δυστυχώς, όμως, γύρω στο 226 π.Χ., μόλις 60 χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια, ο Κολοσσός κατέρρευσε, καθώς τα γόνατά του τσακίστηκαν από ένα σεισμό. Πέφτοντας λέγεται ότι γκρέμισε 30 σπίτια!
Το 654 μ.Χ., 900 χρόνια μετά την κατάρρευση του Κολοσσού, οι Σαρακηνοί λεηλάτησαν τη Ρόδο και πούλησαν τον τεμαχισμένο Ήλιο ως μέταλλο. Λέγεται ότι ο αγοραστής χρησιμοποίησε 900 καμήλες για τη μεταφορά των θραυσμάτων στη Συρία.
Μέχρι σήμερα στα Ελληνικά αλλά και σε όλες τις Λατινογενείς γλώσσες (Αγγλικά και Γερμανικά: Colosseum, Γαλλικά: Colisée και Colosse, Ιταλικά: Colosseo, κλπ.) «Κολοσσιαίο» σημαίνει ένα μεγάλου μεγέθους, εντυπωσιακό έργο. (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)
Από Στέλιο Δ.
Αμαντέους Μότσαρτ
Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο της Δ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης!
Η “Τετάρτη Συμφωνία” είναι μία προσπάθεια των μαθητών και των δασκάλων της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης που έχει ως σκοπό να μας βοηθήσει να επικοινωνήσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θα ανταλλάσουμε ευχάριστες αλλά και χρήσιμες πληροφορίες, θα διασκεδάζουμε και θα παρουσιάζουμε ένα μέρος από τη δουλειά μας στο σχολειό! Ελπίζουμε να το βρείτε ενδιαφέρον και να μας αφήνετε συχνά τα σχόλιά σας!
Οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Δ΄τάξης