Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ

    Τα πλαστικά μπουκάλια επαναστάτησαν!!! Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο… Κανείς δεν τα ανακυκλώνει και όλα καταλήγουν στα σκουπίδια, στους δρόμους και στις χωματερές. Αποφάσισαν να βγουν με πλακάτ στους δρόμους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην ανακύκλωση…
    Βοηθήστε τα να γράψουν μια ανακοίνωση προς τους ανθρώπους και να βρουν συνθήματα για τα πλακάτ τους!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1

    Αγαπητοί άνθρωποι, είμαστε τα πλαστικά μπουκάλια και είμαστε πολύ θυμωμένα μαζί σας, διότι μας πετάτε στα σκουπίδια ή στους δρόμους αντί να μας ανακυκλώνετε.
    Σας ζητάμε να μας πετάτε στους κάδους ανακύκλωσης ή να μας δίνετε στα παιδιά σας, για να μας κάνουν κατασκευές. Επίσης, μπορείτε να μας χρησιμοποιείτε για τη μεταφορά νερού.
    Γι΄ αυτούς τους λόγους, αν δε μας χρησιμοποιείτε σωστά, θα δραπετεύσουμε από τα μαγαζιά και τα περίπτερα και θα εκτοξεύουμε καπάκια και το περιεχόμενό μας. Αν δεν μπορέσουμε να δραπετεύσουμε, θα αρρωστήσουμε και θα γίνουμε ληγμένα προϊόντα κι έτσι δε θα έχετε νερό να πιείτε. Επίσης θα αποσυρθούμε.
    Τα συνθήματα που μας ενώνουν είναι:

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΚΑΤΩ Η ΡΥΠΑΝΣΗ

ΕΞΩ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ


Ομάδα: «Το παρδαλό μουσείο»




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2

    Είμαστε τα πλαστικά μπουκάλια και έχουμε θυμώσει πάρα πολύ. Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι δε μας σέβονται και μας φέρονται σα να είμαστε άχρηστα αντικείμενα.
    Ζητάμε από τους ανθρώπους να μη μας πετάνε στα σκουπίδια αλλά στους κάδους ανακύκλωσης. Επίσης θέλουμε, όταν μπορούν να μας ξαναχρησιμοποιήσουν, να το κάνουν. Δε μας αξίζει να μας κακομεταχειρίζονται! Για ποιο λόγο μας φέρεστε τόσο άσχημα;
    Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα το μετανιώσετε πικρά… Δεν αντέχουμε αυτή την κατάσταση και γι΄ αυτό το λόγο θα επαναστατήσουμε! Σας αξίζει ένα γερό μάθημα: Θα σας πετάμε τα καπάκια μας!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΜΑΣ

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΜΗ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Ομάδα: «Ο δράκος»





    Στη συνέχεια οι μαθητές ζωγράφισαν εικόνες από την επανάσταση των πλαστικών μπουκαλιών:





















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου