Υλικά:
- 1 κιλό σουπιές
- 1 ποτηράκι κρασί
- μισό φλιτζάνι λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- μισό κιλό ντοματάκια φρέσκα
- πιπέρι και μπαχάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό
- αλάτι
Καθαρίζουμε τις σουπιές. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν και τις κόβουμε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το πιπέρι, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό να βράσει έως ότου μαλακώσουν οι σουπιές. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Αφού βράσουν, προσθέτουμε 4-5 φλιτζάνια χλιαρό νερό και αλάτι. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι. Σιγοβράζουμε και τα ανακατεύουμε τακτικά, έως ότου ψηθεί.
Το φαγητό αυτό πρέπει να είναι ζουμερό.
Από το βιβλίο ¨Παραδοσιακά φαγητά-γλυκά Σερίφου¨ της Παρασκευοπούλου-Γεροντάρη Μαργαρίτας
Από Δ. Λυκοσκούφη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου