Η ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

    Την επομένη της νίκης του στο Αούστερλιτς ο Γάλλος Αυτοκράτορας Ναπολέων ο Α' είπε, απευθυνόμενος προς το στράτευμά του: "Δεν θα επιστρέψετε στις εστίες σας, παρά μόνο περνώντας κάτω από αψίδες θριάμβων". Έδωσε εντολή για την κατασκευή της στις 18 Φεβρουαρίου 1806. Την εκπόνηση των σχεδίων ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Ζαν Σαλγκρέν (Jean François Thérèse Chalgrin), αντλώντας την έμπνευσή του από την αρχαιότητα. Οι διαστάσεις της είναι 55 μ. ύψος, 45 μ. μήκος και 22 μ. βάθος, ενώ το ύψος της κεντρικής αψίδας είναι 29,2 μ. και το πλάτος της 14,62 μ. Η πλαϊνή (μικρότερη) αψίδα έχει ύψος 18,7 μ. και άνοιγμα 8,45 μ. Οι εργασίες θεμελίωσής της κράτησαν δύο χρόνια. Η κατασκευή, όμως, εγκαταλείφθηκε ύστερα από τις ήττες του Ναπολέοντα στην εκστρατεία του στη Ρωσία το 1812 και άρχισαν πάλι ύστερα από εντολή του βασιλέα Λουδοβίκου - Φιλίππου του Α' (Louis-Philippe le Ier) το 1832, ο οποίος αφιέρωσε το έργο στη δόξα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, για να ολοκληρωθούν το 1836 κάτω από την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Γκιγιώμ Μπλουέ (Guillaume Abel Blouet), ο οποίος δεν άλλαξε τη σχεδίαση του Σαλγκρέν. Η απλή σχεδίαση και το τεράστιο μέγεθος του μνημείου είναι τυπικά χαρακτηριστικά του ρομαντικού νεοκλασσικισμού του τέλους του 18ου αιώνα




Πηγή: Βικιπαίδεια

Από Θάνο Λ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ


Η Πίζα είναι ιστορική πόλη της ΒΔ Ιταλίας, κτισμένη κοντά στις εκβολές του ποταμού Άρνου.
Έχει πληθυσμό γύρω στους 100.000 κατ. Είναι από τις διασημότερες πόλεις του κόσμου και αυτό το οφείλει κυρίως σε δυο πράγματα: στο πανεπιστήμιό της που λειτουργεί από το 1343 και τον ξακουστό κεκλιμένο πύργο της Πίζας, που κτίστηκε όλος από μάρμαρο στη διάρκεια της περιόδου από το 1172 μέχρι το 1350. Αποτελείται από 6 ορόφους και επειδή κτίστηκε σε έδαφος χαλαρό, παρουσιάζει κλίση προς τα νότια που σταδιακά αυξάνεται. Έχει ύψος 56 μ. Πολλοί επισκέπτες της Ιταλίας πηγαίνουν στην Πίζα ειδικά για να θαυμάσουν το μνημείο αυτό της αρχιτεκτονικής και τεχνικής.
Παλιότερα, το 18ο αιώνα, στην Πίζα υπήρχε ελληνική παροικία. Εκέι οι Έλληνες είχαν γίνει η ψυχή του αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους και ως μέλη της Φιλικής Εταιρείας ενίσχυσαν τον αγώνα του 1821 όπως μπορούσαν.
Η σημερινή Πίζα είναι αρκετά αναπτυγμένη πόλη από οικονομική και πνευματική άποψη. Η πλατεία του Καθεδρικού Ναού (Piazza del Duomo) της πόλης αποτελεί από το 1987 μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.


Πηγή: Βικιπαίδεια
Από Θάνο Λ.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Γανωματής


 Οι γανωτζήδες ήταν συνήθως πλανόδιοι τεχνίτες που αναλάμβαναν το γαλβανισμό των χάλκινων οικιακών σκευών, όπως τα ταψιά, τα καζάνια, τα κουτάλια, τα πιρούνια και πολλά άλλα.
Ο γανωτζής ή γανωτής ή γανωματής κουβαλούσε στην πλάτη του τα απαραίτητα εργαλεία και περπατώντας φώναζε και καλούσε τις νοικοκυρές να του φέρουν τα είδη που χρειάζονταν γάνωμα. Έστηνε την γκαζιέρα του στην αυλή του σπιτιού, έλιωνε τον κασσίτερο. Αφού καθάριζε καλά τo σκεύος, άλειφε το εσωτερικό του με σπίρτο και το τρίβε με κουρασάνι (=τριμμένο κεραμίδι). Μετά κράταγε το σκεύος με την τσιμπίδα πάνω από τη φωτιά και έριχνε μέσα το νησιαντήρι (=χλωριούχο αμμώνιο), για να στρώσει καλύτερα το καλάι πάνω στο χάλκωμα. Αφού το σκούπιζε καλά, άπλωνε το λιωμένο καλάι σ' όλη την επιφάνεια του σκεύους μ' ένα χοντρό βαμβακερό ύφασμα. Ζητούσε και από νοικοκυρά του σπιτιού μια λεκάνη με κρύο νερό, στην οποία βουτούσε το σκεύος, που γάνωσε και λαμπύριζε στον ήλιο.
Το επάγγελμα αυτό συνδέεται κυρίως με τους Τσιγγάνους και αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά τους επαγγέλματα. Οι γανωτές αναζητούσαν πελάτες στις γειτονιές της πόλης ή του χωριούι.
Το «γάνωμα» έπρεπε να γίνεται συχνά για λόγους υγείας, κυρίως στα σκεύη που χρησιμοποιούσαν στο μαγείρεμα, οπότε οι γανωτζήδες είχαν δουλειά όλο το χρόνο.
          Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμα του γανωτή τείνει να εξαφανιστεί αφού τα μαγειρικά σκεύη είναι πλέον ανοξείδωτα και δεν χρειάζονται επικασσιτέρωση. Σήμερα υπάρχουν ελάχιστοι τεχνίτες στην επαρχία, που υποαπασχολούνται αφού τα εναπομείναντα χρηστικά χάλκινα σκεύη είναι ελάχιστα και τα περισσότερα σκεύη που χρησιμοποιούμε πια είναι ανοξείδωτα βιομηχανικά προϊόντα.
Η λέξη γανωτής προέρχεται από το ρήμα γανώνω που στα αρχαία σημαίνει δίνω λάμψη.





Πηγή: Βικιπαίδεια

Από Αντώνη Ρ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

O ΛΟΓΙΣΤΗΣ


Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Καθήκον του λογιστή είναι να ελέγχει και να παρουσιάζει με λογιστικούς όρους και αριθμούς όλες τις εμπορικές και οικονομικές πράξεις ενός οργανισμού, μιας επιχείρησης, κρατικής υπηρεσίας, ιδιώτη, κλπ.


Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: να καταχωρεί οικονομικές πράξεις στα λογιστικά βιβλία, σύμφωνα με τα τιμολόγια, τα κοστολόγια, τα γραμμάτια εισπράξεων, τα εντάλματα πληρωμών και με άλλα δικαιολογητικά μιας εταιρείας, να κρατά βασικά λογιστικά βιβλία της εταιρείας (ημερολόγιο - γενικό - καθολικό), να κόβει σχετικά γραμμάτια εισπράξεων και εντάλματα, που καλύπτουν τις καθημερινές πληρωμές, να συντάσσει μηνιαία ισοζύγια των λογαριασμών και τις μισθοδοτικές καταστάσεις του προσωπικού τις επιχείρησης, να συγκεντρώνει στοιχεία και να συντάσσει δηλώσεις για την εφορία. Ο προϊστάμενος λογιστής είναι υπεύθυνος για την οργάνωση του λογιστηρίου και την διαμόρφωση του λογιστικού συστήματος, να ασκεί εσωτερικό έλεγχο στα οικονομικά της επιχείρησης, να συντάσσει προϋπολογισμούς και να συνεργάζεται με την διεύθυνση της εταιρείας για την πορεία της οικονομικής της κατάστασης, να εκδίδει και να υπογράφει τον ισολογισμό, να συμβουλεύει τον διευθυντή σε θέματα οικονομικής πολιτικής.


Που εργάζεται και υπο ποιές συνθήκες; Η εργασία αυτή εκτελείται σε αίθουσες γραφείων. Αναμένεται φόρτος εργασίας και ένταση.


Τι εργαλεία / εξοπλισμό χρησιμοποιεί; ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αριθμομηχανές, έντυπα, υπολογιστικά προγράμματα, γραφική ύλη, χρήματα, κλπ.


Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς σε αυτόν τον τομέα; Για την επιτυχή εκτέλεση του επαγγέλματος είναι απαραίτητη η αποφοίτηση από Πανεπιστημιακή Σχολή Οικονομικής κατεύθυνσης ή από το τμήμα λογιστικής των ΤΕΙ ή των ΙΕΚ. Καλό θα είναι να είναι προσεκτικός, εχέμυθος, συνεπής και να διαθέτει ικανότητα γρήγορης λήψης αποφάσεων σε περιπτώσεις οικονομικών προβλημάτων. 
 
 
ΠΗΓΗ:http://www.esoft.gr/gwo/povol/803.htm

Από Παναγιώτη Β

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ΒΥΡΣΟΔΕΨΙΑ


    Δύο από τις παλαιότερες μεθόδους βυρσοδεψίας που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του δέρματος των ζώων κάνουν χρήση κομματιών φλοιών δέντρων και ξύλο ή όπως γίνεται με τα δέρμα που χρησιμοποιεί η POLOLO με χρήση κομματιών μεσογειακής βελανιδιάς (valonea), εκχυλίσματα από φρούτα του φυτού Tara, καθώς και άλλα φυτά. Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η φυτική βυρσοδεψία είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της βυρσοδεψίας βασισμένης στο χρώμιο. Ταυτόχρονα είναι όμως είναι σημαντικά λιγότερο βλαπτική τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον. Το 80% των συστατικών της φυτικής βυρσοδεψίας παραμένουν μέσα στο επεξεργασμένο δέρμα ενώ τα υπόλοιπα είναι βιοδιασπώμενα και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.



Πηγή: WWW.BLOG.BABYNATURAL.GR

Από Θάνο Λ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Γεωπόνος


    Γεωπόνος είναι ο επιστήμονας που ασχολείται με τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την καλλιέργεια της γης και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Η δουλειά του έχει κυρίως σχέση με την γεωργία (καλλιέργεια φυτών) και την κτηνοτροφία (εκτροφή ζώων). 
    Σχετικά με την γεωργία η δουλειά του Γεωπόνου είναι να προστατεύει τα φυτά από αρρώστιες, εχθρούς και τις καιρικές συνθήκες ενώ θα πρέπει ακόμα να τα φροντίζει έτσι ώστε να τρέφονται και να μεγαλώνουν σωστά. Μετά από όλα αυτά θα πρέπει οι καλλιέργειες να προσφέρουν στον άνθρωπο πολλά αλλά και καλά για την υγεία του, προϊόντα. 
    Σχετικά με την κτηνοτροφία ο Γεωπόνος ασχολείται με τη διατροφή των ζώων και τις συνθήκες που θα πρέπει να επικρατούν στους στάβλους, για να μεγαλώνουν σωστά τα ζώα και να μην αρρωσταίνουν. Δεν ασχολείται όμως με το να θεραπεύει τα άρρωστα ζώα. Με αυτό ασχολείται ο Κτηνίατρος. 
  Ο Γεωπόνος τέλος ασχολείται και με τα εργοστάσια τροφίμων π.χ. αυτά που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα, μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα, κρασιά κ.α..



Πηγή: Βικιπαίδεια κ.α.
Από Δήμητρα Λυκοσκούφη

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός


    Ηλεκτρολόγος μηχανικός είναι o επαγγελματίας μηχανικός ο οποίος ασχολείται με τις τεχνολογικές εφαρμογές του ηλεκτρισμού, της ηλεκτρονικής και του ηλεκτρομαγνητισμού. Ο ηλεκτρολόγος συνηθίζεται στο να κατασκευάζει ηλεκτρικές συσκευές όπως:ερκοντίσιον, καλοριφέρ κ.α.
     Εκτός από  συσκευές του σπιτιού κατασκευάζει μηχανήματα εργοστασίου και άλλων περιοχών. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός έγινε αρχικά ένα ευπροσδιόριστοεπάγγελμα προς τα τέλη του 19ου αιώνα με την εξάπλωση και εμπορευματοποίηση των δικτύων τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης.Το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού είναι πολύ χρήσιμο στις μέρες μας, γιατί εάν δεν είχαμε τον ηλεκτρολόγο μηχανικό δεν  θα είχαμε ηλεκτρικό φως. 





Πηγή: Βικιπαίδεια

Από Στέλιο Δ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο Δικηγόρος


Περιγραφή επαγγέλματος:
    Ο δικηγόρος είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει την εκπροσώπηση και υπεράσπιση των διαδίκων, δηλαδή των προσώπων που καταφεύγουν στη δικαιοσύνη για την επίλυση διαφορών ή την απονομή δικαιοσύνης σε αξιόποινες πράξεις που έχουν υποστεί ή διαπράξει. Ειδικότερα, ο δικηγόρος μελετά και διεκπεραιώνει τις υποθέσεις που έχει αναλάβει. Έτσι, συλλέγει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση για να σχηματίσει τη δικογραφία , διατυπώνει επιχειρήματα για την υπεράσπιση του πελάτη του, παίρνει καταθέσεις από τον πελάτη του και τους μάρτυρες για να εξακριβώσει τα ακριβή γεγονότα της υπόθεσης, Κατά τη διάρκεια της δίκης εκθέτει τα γεγονότα με στρατηγική και επιχειρηματολογία.
    Επίσης, συντάσσει νομικά έγγραφα όπως διαθήκες, μισθώσεις, υποθήκες και άλλα. Επικυρώνει τις διαθήκες και αντιπροσωπεύει ή συμβουλεύει τους εκτελεστές της. Εξηγεί τους νόμους, τους κανονισμούς και τις δικαστικές αποφάσεις σε άτομα και επιχειρήσεις. Αναλαμβάνει την παροχή νομικών συμβουλών σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα. Εκπροσωπεί τους πελάτες του ενώπιον αρχών ή οπουδήποτε αλλού εξουσιοδοτηθεί.


Ιδιαίτερα προσωπικά χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
     Ο δικηγόρος πρέπει να διαθέτει σωματική και ψυχική αντοχή, συνέπεια, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα, υπομονή, κοινωνική επιδεξιότητα και διπλωματικότητα. Επίσης, πρέπει να έχει λεκτικό πλούτο και να είναι ετοιμόλογος. Απαραίτητες δεξιότητες για την άσκηση του επαγγέλματος, θεωρούνται η αυτοσυγκέντρωση και αυτοκυριαρχία, η συγκράτηση πληροφοριών, η συνδυαστική ικανότητα πληροφοριών και καταστάσεων, καθώς και η δυνατότητα παράθεσης και προβολής των νομικών του απόψεων με σωστή επιχειρηματολογία. Σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν τον επαγγελματία δικηγόρο είναι το ήθος και η εντιμότητα, η αμεροληψία και ο σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου. Ο δικηγόρος χρειάζεται να μελετά συνεχώς τους νόμους και να ενημερώνεται όχι μόνο για τις εξελίξεις της επιστήμης και του κλάδου του, αλλά και για τις διάφορες μεταβολές που υφίσταται η κοινωνία, προκειμένου να είναι αποτελεσματικός στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον πελάτη του. 
    




Σπουδές:
    Ο δικηγόρος σπουδάζει στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης,  και Θράκης στην Κομοτηνή. Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα. Υπάρχει και δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών, ανάλογα με τον τομέα στον οποίον θέλει να εμβαθύνει. 

  
Περιβάλλον ενασχόλησης:
    Το επάγγελμα προσφέρει αρκετές διεξόδους απασχόλησης σε πολλούς τομείς. Ο δικηγόρος, μπορεί να ειδικευτεί σε έναν από τους πολλούς κλάδους δικαίου (αστικό, εμπορικό, εργατικό, ποινικό, φορολογικό, τραπεζιτικό, κλπ.) και να δραστηριοποιηθεί, είτε στην αντιπροσώπευση υποθέσεων στο δικαστήριο, είτε στην παροχή εξειδικευμένων νομικών συμβουλών αντίστοιχα. Ειδικότερα, ο δικηγόρος μπορεί να εργαστεί ως νομικός σύμβουλος σε οργανισμούς, εταιρίες και επιχειρήσεις, σε δημόσιες υπηρεσίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδικάτα ή άλλες οργανώσεις. Ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να ανοίξει ιδιωτικό γραφείο και να το διατηρεί μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους του και να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις των πελατών του. Ακόμη, μπορεί να εισαχθεί στο δικαστικό κλάδο, μετά από την εισαγωγή του στη Σχολή Δικαστών.


Επαγγελματικές συνθήκες:
    Η εργασία του δικηγόρου είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη. Πρέπει να έχει πολύ καλή νομική κατάρτιση και να ενημερώνεται συνεχώς για το αντικείμενο της εργασίας του, τις τροπολογίες των νόμων και τη νομολογία. Επίσης, τα καθήκοντα του είναι πολλά και απαιτείται καλός συντονισμός αυτών, ώστε οι υποθέσεις του να διεκπεραιώνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και με αποτελεσματικό τρόπο. Πρόκειται για μια πνευματική εργασία με αρκετό άγχος και ευθύνη. Οι ώρες εργασίας είναι πολλές τόσο στο δικαστήριο όσο και στο γραφείο.
    Η εργασία του εκτελείται συνήθως σε χώρους δικαστηρίων ή γραφείων. Ορισμένες φορές όταν ενεργεί ως νομικός σύμβουλος ή συνήγορος, χρειάζεται να μετακινηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας και σπανιότερα στο εξωτερικό. Ακόμη, μέσα στα πλαίσια της εργασίας του, χρειάζεται να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που έχουν διαπράξει ληστείες, εγκλήματα και άλλες αξιόποινες πράξεις. Αυτό μπορεί να αποτελεί μια πηγή επιπλέον άγχους και πρόσθετων δυσκολιών, ειδικά στους νέους επαγγελματίες.





Επαγγελματικές οργανώσεις:
    Φορείς που εκπροσωπούν το επάγγελμα στην Ελλάδα είναι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι σε κάθε Νομό.


Επαγγελματικές προοπτικές:
Υπάρχουν αρκετοί διέξοδοι για τους πτυχιούχους, καθώς μπορούν να εργαστούν:
  • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες ασκώντας δικηγορία. Για να ασκήσει κανείς το επάγγελμα του δικηγόρου, πρέπει να κάνει 18άμηνη πρακτική άσκηση σε δικηγορικό γραφείο και να επιτύχει στις ειδικές εξετάσεις στα  Εφετεία.
  • Ως δικαστικοί λειτουργοί. Για να μπει κανείς στο δικαστικό κλάδο, πρέπει να δώσει τις σχετικές εξετάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τρία χρόνια μετά τη λήψη της άδειας εξάσκησης της δικηγορίας.
 Πρόσφατα, στη Μεγάλη Βρετανία έγινε Δικαστής άτομο τυφλό.
  • Ως συμβολαιογράφοι αφού λάβουν μέρος στις σχετικές εξετάσεις δύο χρόνια μετά την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Οι θέσεις των συμβολαιογράφων είναι λίγες και το Υπουργείο Δικαιοσύνης κάθε χρόνο προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση των θέσεων. 
 Μέλλον:
    Το επάγγελμα αυτό έχει υψηλό κοινωνικό γόητρο και είναι δημοφιλές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πληθώρα ατόμων που επιθυμούν να το ασκήσουν. Οι προοπτικές όμως, στη αγορά εργασίας είναι αρνητικές και αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι περίπου 1.500 είναι οι νέοι πτυχιούχοι των Νομικών Σχολών ετησίως. Σύμφωνα με στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το 2002, σε σύνολο 15.834 δικηγόρων οι 1.000 ασκούσαν επαγγέλματα άσχετα με το δικηγορικό επάγγελμα, ενώ 4.873, δηλαδή το 1/3 των Αθηναίων δικηγόρων, δεν κατόρθωσαν να κάνουν ούτε μία παράσταση στα δικαστήρια μέσα στο έτος που έγινε η έρευνα.  

ΠΗΓΗ:
http://1kesyp-a.thess.sch.gr/mh_vlep/dikigoros.htm

Από Μιχάλη Κ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί

Tα επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί είναι 12.Αυτά είναι τα εξής,ο αγγειοπλάστης,ο αγωγιάτης, ογανωτής, ο καλαθοποιός, ο καρεκλάς, ο μυλωνάς, ο ντενεκετζής, ο πετατής, ο σωμαράς, ο τσαγκάρης, ο τζαμπαζής και η υφαντική. Καποια από αυτά τα γνωρίζω και μάλιστα αυτό του τσαγκάρη το έχω δει από κοντά .Βεβαια τωρα κάνουν μονο επιδιορθώσεις.


Περισσότερες πληροφορίες: http://www.winefest-dafnes.gr/epaggelma.htm


Από Δώρα Α.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS