ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ

Το μεγαλύτερο δεξαμενόπλοιο




    Το Seawise Giant, όπως ήταν η πρώτη ονομασία του, ήταν ένα supertanker που μετονομάστηκε αργότερα σε Happy Giant, Jahre Viking, και Knock Nevis. Ήταν το μεγαλύτερο μεταφορικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ. Ήταν  458,45 μέτρα. Διαλύθηκε  το Δεκέμβριο του 2009.




Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο






    Το Allure of the Seas είναι ένα κρουαζιερόπλοιο και μαζί με το αδελφό του πλοίο το Oasis of the Seas, είναι τα δύο μεγαλύτερα επιβατικά πλοία στον κόσμο. Λόγω ενός μικρού κατασκευαστικού λάθους το Oasis of the Seas είναι δύο ίντσες μακρύτερο από το αδελφό του πλοίο και έτσι αυτό πρέπει να θεωρείται το μεγαλύτερο επιβατικό πλοίο που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα. Έχει μήκος 362 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 5.600 άτομα. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε πλωτή πόλη και αν προσέξετε τις φωτογραφίες θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι υπερβολή!














Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο







    Το USS Enterprise είναι το πρώτο στον κόσμο αεροπλανοφόρο που κινείται με πυρηνική ενέργεια. Έχει μήκος 342 μέτρα και είναι το μακρύτερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο.



Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο πλοίο





    Το WINF SURF είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο πλοίο σε χρήση στον κόσμο. Έχει πέντε κατάρτια και μήκος 187 μέτρα. Βεβαίως δεν κινείται μόνο με τη βοήθεια του ανέμου, έχει και μηχανές και είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Μπορεί να φιλοξενήσει 308 επιβάτες.








Πηγή: Wikipedia   




Από Άγγελο Ρ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου