Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ

    Τα πλαστικά μπουκάλια επαναστάτησαν!!! Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο… Κανείς δεν τα ανακυκλώνει και όλα καταλήγουν στα σκουπίδια, στους δρόμους και στις χωματερές. Αποφάσισαν να βγουν με πλακάτ στους δρόμους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην ανακύκλωση…
    Βοηθήστε τα να γράψουν μια ανακοίνωση προς τους ανθρώπους και να βρουν συνθήματα για τα πλακάτ τους!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1

    Αγαπητοί άνθρωποι, είμαστε τα πλαστικά μπουκάλια και είμαστε πολύ θυμωμένα μαζί σας, διότι μας πετάτε στα σκουπίδια ή στους δρόμους αντί να μας ανακυκλώνετε.
    Σας ζητάμε να μας πετάτε στους κάδους ανακύκλωσης ή να μας δίνετε στα παιδιά σας, για να μας κάνουν κατασκευές. Επίσης, μπορείτε να μας χρησιμοποιείτε για τη μεταφορά νερού.
    Γι΄ αυτούς τους λόγους, αν δε μας χρησιμοποιείτε σωστά, θα δραπετεύσουμε από τα μαγαζιά και τα περίπτερα και θα εκτοξεύουμε καπάκια και το περιεχόμενό μας. Αν δεν μπορέσουμε να δραπετεύσουμε, θα αρρωστήσουμε και θα γίνουμε ληγμένα προϊόντα κι έτσι δε θα έχετε νερό να πιείτε. Επίσης θα αποσυρθούμε.
    Τα συνθήματα που μας ενώνουν είναι:

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΚΑΤΩ Η ΡΥΠΑΝΣΗ

ΕΞΩ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ


Ομάδα: «Το παρδαλό μουσείο»




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2

    Είμαστε τα πλαστικά μπουκάλια και έχουμε θυμώσει πάρα πολύ. Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι δε μας σέβονται και μας φέρονται σα να είμαστε άχρηστα αντικείμενα.
    Ζητάμε από τους ανθρώπους να μη μας πετάνε στα σκουπίδια αλλά στους κάδους ανακύκλωσης. Επίσης θέλουμε, όταν μπορούν να μας ξαναχρησιμοποιήσουν, να το κάνουν. Δε μας αξίζει να μας κακομεταχειρίζονται! Για ποιο λόγο μας φέρεστε τόσο άσχημα;
    Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα το μετανιώσετε πικρά… Δεν αντέχουμε αυτή την κατάσταση και γι΄ αυτό το λόγο θα επαναστατήσουμε! Σας αξίζει ένα γερό μάθημα: Θα σας πετάμε τα καπάκια μας!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΜΑΣ

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΜΗ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Ομάδα: «Ο δράκος»





    Στη συνέχεια οι μαθητές ζωγράφισαν εικόνες από την επανάσταση των πλαστικών μπουκαλιών:





















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Όμορφες εικόνες της φύσης

Βρήκα κάποιες όμορφες εικόνες της φύσης που μου άρεσαν πολύ! Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Από Κρίστι Λ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ιστορία των Δελφών



Σύμφωνα με τον μύθο, οι Δελφοί, το πιο σημαντικό ιερό της Ελλάδος, ήταν το κέντρο του κόσμου, γιατί σ' αυτό εδώ το μέρος συναντήθηκαν οι δύο αετοί, όταν ο Δίας τους άφησε ελεύθερους, τον έναν από την ανατολή και τον άλλον από την δύση.
Το μαντείο αρχικά ανήκε στην θεά Γαία, και μόνο όταν ο Απόλλων σκότωσε το παιδί της, το ερπετό Πύθων, έγινε ο δικός του οίκος λατρείας.
Ένας άλλος μύθος μας λέει, ότι ο Απόλλων μεταμορφώθηκε σε δελφίνι και οδήγησε ένα Κρητικό πλοίο στο μέρος αυτό, καθοδηγώντας τους ναυτικούς να χτίσουν εκεί το ιερό του (οι Δελφοί πήραν το όνομα τους από την αρχαϊκή λέξη δελφίς = δελφίνι ή όπως υποστηρίζουν άλλοι από την ξενική λέξη
delf, που σημαίνει κοίλος και η οποία χαρακτηρίζει την τοποθεσία).
Οι Δελφοί αναδείχθηκαν κατά τον έβδομο αιώνα π.Χ., όταν έγινε το κέντρο της Αμφικτιονικής Συμμαχίας.
Το 585 π.Χ., ο τύραννος Κλεισθένης της Σικυώνος απελευθέρωσε τους Δελφούς από την πόλη της Κρίσσας και την κώμη της Κίρρας, οι οποίες επέβαλαν υπέρογκα ποσά στους επισκέπτες που έφθαναν στο λιμάνι τους, για να ζητήσουν την βοήθεια του μαντείου και πολλές φορές τους λήστευαν.
Με την βοήθεια της Αμφικτιονικής Συμμαχίας (Αθηναίων, Θεσσαλών κτλ.), ο Κλεισθένης απέκλεισε το λιμάνι της με τον στόλο των Σικυωνίων και μετά από μακρά πολιορκία, η οποία κράτησε δέκα χρόνια, κατέλαβε και κατέστρεψε ολοσχερώς την Κίρρα (πρώτος ιερός πόλεμος 595-585 π.Χ.).
Ο Κλεισθένης έχτισε καινούργιο θησαυροφυλάκιο και διοργάνωσε τους Πυθικούς Αγώνες μεγαλειωδώς, κάθε τέσσαρα χρόνια, σαν τους αγώνες της Ολυμπίας (από ένα μόνο μουσικό άθλημα, πρόσθεσε αρματοδρομίες, πυγμαχία, τρέξιμο, κλπ.). Το ιερό ανατέθηκε στην προστασία της Συμμαχίας, η οποία τώρα ονομάσθηκε και Δελφική Αμφικτιονία.
Όταν οι Πέρσες εισέβαλαν στην Ελλάδα, ο Ξέρξης έστειλε μεγάλη δύναμη στους Δελφούς (Σεπτέμβριος του 480 π.Χ.), με σκοπό να τους λεηλατήσουν. Όταν το έμαθαν οι κάτοικοι των Δελφών, προσπάθησαν να απομακρύνουν τους θησαυρούς του ιερού, αλλά αυτό απαγορεύτηκε από τον θεό.
Τα ιερά όπλα, τα οποία ήταν κρεμασμένα σε ένα κελί μέσα στο εσωτερικό του ναού και ήταν μεγάλη ιεροσυλία να τα αγγίξεις, βρέθηκαν έξω από την πόρτα του κελιού, σαν ο θεός να επενέβη, για να δώσει τα όπλα στους υπερασπιστές.
Όταν όμως οι Πέρσες ανέβηκαν την πλαγιά του Παρνασσού και έφθασαν στον ναό της Προνοίας Αθηνάς, ξέσπασε ραγδαία βροχή και μια θύελλα τρομακτική, με δυνατές βροντές και κεραυνούς και ένας τρομερός θόρυβος ακούστηκε από δύο πελώριους βράχους, που ξεκόλλησαν από τις Φαιδριάδες. Πελώρια κομμάτια βράχων κατρακύλησαν από τον Παρνασσό και δυνατές κραυγές ακούστηκαν από το ιερό της Αθηνάς. Οι  βράχοι πέφτοντας επάνω στους Πέρσες, προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή και οι επιζώντες έφυγαν με πανικό, κυνηγημένοι όπως είπαν αργότερα από δύο υπερφυσικούς πολεμιστές. Οι ιερείς αργότερα βεβαίωσαν ότι οι δύο πολεμιστές ήταν οι ήρωες Φύλακος και Αυτόνους, των οποίων τα ιερά ήταν πλησίον. Ολόκληρη η Ελλάδα έμαθε ότι ο Απόλλων επενέβη και έσωσε το ιερό.
Το 356 π.Χ., οι Φωκείς κατέλαβαν την περιοχή και έκλεψαν τα κειμήλια του, μέχρις ότου ο Φίλιππος, βασιλιάς της Μακεδονίας, δέκα χρόνια αργότερα το 346 π.Χ., το απελευθέρωσε.
Τα γεγονότα αυτά λεπτομερώς έχουν ως εξής: οι Θηβαίοι κατηγόρησαν τους Φωκείς στην Αμφικτιονική Συμμαχία, ότι κατέλαβαν μια μεγάλη περιοχή από το μαντείο. Η Συμμαχία τους βρήκε ένοχους και τους διέταξε να πληρώσουν ένα μεγάλο πρόστιμο.
Οι Φωκείς οι οποίοι δεν μπορούσαν  να πληρώσουν το πρόστιμο, πήραν τα όπλα και διάλεξαν ως αρχηγό τους τον ληστή Φιλόμηλο, ο οποίος κατέλαβε τους Δελφούς και σκότωσε πολλούς από τους ιερείς. Για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, διέταξε την Πυθία να βγάλει ένα χρησμό που να λέει, ότι όλα αυτά που έγιναν, ήταν πεπρωμένο να γίνουν.
 Όταν η Πυθία αρνήθηκε, την ανέβασαν με την βία στο τρίποδο και όπως ήταν τρομοκρατημένη από τις λόγχες των στρατιωτών, είπε:
      "είσθε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε".
Μετά από αυτό, ο Φιλόμηλος λεηλάτησε το θησαυροφυλάκιο των Δελφών. Με τα χρήματα που πήρε (αξίας εξήντα εκατομμυρίων Αττικών δραχμών της εποχής), δημιούργησε ένα στρατό με μισθοφόρους και δωροδόκησε πολλούς αρχηγούς Ελληνικών πόλεων. Η Αμφικτιονική Συμμαχία τους πολέμησε όλους αυτούς, σε ένα πόλεμο που κράτησε δέκα χρόνια. Τον δεύτερο χρόνο του πολέμου, ο Φιλόμηλος αυτοκτόνησε, πέφτοντας σε μια χαράδρα για να αποφύγει την σύλληψη του.
Την θέση του πήρε ο αδελφός του Ονόμαρχος, ο οποίος πολέμησε τον βασιλιά Φίλιππο σε πολλές σκληρές μάχες και τον νίκησε, αλλά στο τέλος νικήθηκε από τον Φίλιππο στον Ορχομενό και ξανά στην μεγάλη μάχη του Παγασητικού κόλπου. Έξι χιλιάδες Φωκείς σκοτώθηκαν στην μάχη και άλλους τρεις χιλιάδες αιχμάλωτους, τους πέταξαν στην θάλασσα για να πνιγούν, τιμωρία για την ιεροσυλία.
Άλλες χρήσιμες πληροφορίες
για την ιστορία των Δελφών είναι:
Ο Μέγας Αλέξανδρος παραβίασε την ιερότητα των Δελφών και ανάγκασε την Πυθία να δώσει τον χρησμό που αυτός ήθελε.
Το 279 π.Χ., οι Γαλάτες εισέβαλαν στην Ελλάδα και έφθασαν μέχρι τις πύλες των Δελφών, το οποίο σώθηκε από τις πέτρες και τους βράχους που έριξαν οι κάτοικοι, από την τοποθεσία Φαιδριάδες  αναγκάζοντας τους να αποσυρθούν.
Κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής κατοχής, το ιερό υπέστη ζημιές αλλά και ευεργετήθηκε από  διάφορους αυτοκράτορες.
Ο στρατηγός Σούλα λεηλάτησε την περιοχή, για να πληρώσει τα έξοδα που έκανε για την κατάληψη των Αθηνών.
Ο Αύγουστος και Αδριανός το ευεργέτησαν και ο Ηρώδης ο Αττικός ξανάκτισε το στάδιο.
Ο Νέρων πήρε μαζί του στην Ρώμη, 500 αγάλματα από τους Δελφούς.
Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη τα  καλύτερα έργα.
Ο αυτοκράτωρ Θεοδόσιος έκλεισε το μαντείο και απαγόρευσε την αρχαία λατρεία.
Όταν ο Ιουλιανός ο Αποστάτης προσπάθησε να επαναφέρει πίσω την Ελληνική θρησκεία και ζήτησε την συμβουλή του μαντείου, η Πυθία του έδωσε τον ακόλουθο χρησμό:
    "Πες στον βασιλιά ότι οι τοίχοι έχουν πέσει σε σήψη;
     Ο Απόλλων δεν έχει πλέον ναό, ούτε προφητείες,
     ούτε Κασταλία πηγή. Το ρυάκι, που είχε τόσα να πει,
     έχει στερέψει
."
Οι Γότθοι και Σλάβοι εισβολείς λεηλάτησαν τους Δελφούς, που είχαν επίσης την ατυχία να το χτυπήσουν και πολλοί καταστρεπτικοί σεισμοί.
Το 1891 έως 1893μ.Χ., έγιναν ανασκαφές στους Δελφούς και επαναφέρθηκαν στο φως το Θέατρο, το Στάδιο, το ιερό του Απόλλωνα, τα θησαυροφυλάκια και άλλα κτίρια, μαζί με 6000 επιγραφές από αγάλματα και άλλα έργα.












Από Αντώνη Ρ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Έξυπνα ανέκδοτα

Τι λέει το Ο στο 6;       
- Ε, μικρέ! Σου πετάει μια τρίχα !
                                                                                                                 
Τι λέει το Ο στο 8;
- Μπά! Φορέσαμε και ζωνούλα;

Λέει η κυρία στον Τοτό:
-Τοτέ, αν η μαμά σου πάρει μια φούστα με 100 €, ένα παντελόνι με 50 € και μια ζακέτα με 30 €, τι μας κάνει;
-'Ενα μπαμπά έξαλλο κυρία, λέει ο Τοτός....    






Από Ιωσήφ Α.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το τριαντάφυλλο

Αυτό το τραγουδάκι αρέσει πολύ στη μαμά μου και σ΄ εμένα. Εσάς σας αρέσει;



Από Φαίδρα Δ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Οι οχιές

   Η οχιά συχνάζει σε παλαιούς τοίχους, ακαλλιέργητα μέρη με κλαδιά και πέτρες, ενώ μερικές φορές βρίσκεται κοντά σε κατοικίες. Το σώμα της οχιάς έχει σχήμα κυλίνδρου, χρώμα σταχτί προς το ξανθό και καλύπτεται από φολίδες, όπως και το κεφάλι. Επίσης, στη ράχη το φίδι έχει σκούρα σχέδια σε σχήμα τεθλασμένης γραμμής, ενώ στο κεφάλι τα σχήματα που έχει σχηματίζουν το γράμμα Χ ή Λ. 
   Το μήκος φθάνει στα αρσενικά μέχρι 60 εκατοστά. Τα θηλυκά έχουν πιο μικρό μήκος. Το κεφάλι της είναι πιο πλατύ προς τα πίσω και διακρίνεται έντονα από το σώμα. Η ουρά της είναι κοντή. Το κύριο χαρακτηριστικό της οχιάς είναι ένα κέρατο που υψώνεται στο μπροστινό μέρος της κεφαλής και το οποίο είναι ελαστικό και μαλακό. Το κέρατο αυτό δείχνει διαγώνια μπροστά. Έχει δυνατή όραση ακόμα και στο σκοτάδι, ενώ η ίριδα των ματιών της έχει την ιδιότητα να αλλάζει ανάλογα με την ένταση του φωτός. Στην άνω γνάθο είναι εξοπλισμένη με δύο μυτερά δόντια, μεγαλύτερα από τα κοινά που έχει, τα οποία συνδέονται με αδένες που εκκρίνουν δηλητήριο. 
   Οι ενήλικες οχιές τρέφονται με μικρά ζώα, όπως ποντίκια, άλλα ερπετά και πτηνά. Το δηλητήριό της είναι επικίνδυνο. Όμως, οι οχιές δεν επιτίθενται ποτέ στον άνθρωπο εάν δεν πατηθούν, πιαστούν ή απειληθούν άμεσα.












Από Παναγιώτη Κ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ο πλανήτης μας από το διάστημα

 


Από Δώρα Α.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Η Κυρά Μαριέττα και η αόρατη ορχήστρα

   Βρήκα ένα βιντεάκι που μιλάει για τα μουσικά όργανα που μάθαμε στο μάθημα της Μουσικής!



Ο Παραμυθάς - επ.6 "Η κυρά Μαριέττα η αόρατη ορχήστρα" from παραμυθάς tv on Vimeo.


Από Στελλίνα Χ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ένα αξιαγάπητο τιγράκι!

     Μου αρέσουν πολύ τα ζώα .Βρήκα  μια εικόνα  με ένα  ζωάκι  και νομίζω πως  είναι  αξιαγάπητο. Εσείς  τι λέτε ;
 Περιμένουμε τις απαντήσεις σας στα σχόλια!





Από Φαίδρα Δ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Σκέψεις ενός πλαστικού μπουκαλιού

            Είσαι ένα πλαστικό μπουκάλι, που μόλις σε έριξαν σε έναν κάδο ανακύκλωσης πλαστικών. Γράψε πώς έφτασες μέχρι εκεί και τι όνειρα κάνεις για το μέλλον σου.


            Γεια, με λένε Πλαστικομπουκαλάκια. Είμαι ένα μπουκάλι sprite. Υπήρξα μεγάλο, πράσινο, ψήλο και όμορφο. Ζούσα σε μία μεγάλη οικογένεια μέσα σε ένα μεγάλο και ευρύχωρο ψυγείο. Το σπίτι ήταν τεράστιο όμως κατά καιρούς βαριόμουν. Τα παιδιά με άνοιγαν και με έπιναν στα κρυφά από τους γονείς τους, γιατί αυτοί δεν τα άφηναν. Όταν όμως τα έβλεπε η μαμά τους… κάτι στριγκλιές και κάτι φωνές… Παναγίτσα μου! Μακάρι εκείνες τις στιγμές να μην ήμουν εκεί. Πόσες φορές με πέταξαν κάτω… αμέτρητες ήταν… και ο πόνος που είχα ήταν τεράστιος. Πού να βλέπατε τα σημάδια που είχα!
            Ενώ τώρα που είμαι μέσα στον κάδο, νιώθω ανασφάλεια, φόβο, μοναξιά και πάνω από όλα είναι πολύ σκοτεινά. Να δείτε τι γίνεται εδώ! Είδα τον Τρελογυαλάκια και τον Μπαστουνομασελάκια. Κάναμε πάρτι! Όμως πότε θα μας πάρουν από αυτόν το βρομερό κάδο; Μήπως κάνουν απεργία τα απορριμματοφόρα; Μπα μωρέ, ας  τους να έρθουν να μας πάρουν όποτε τους κατέβει. Eμείς εξάλλου περνάμε μια χαρά εφόσον διασκεδάζουμε. Εξάλλου όταν έρθουν να μας πάρουν, πάλι μαζί θα είμαστε, άρα τι με έχει φάει το άγχος. Μακάρι να μην χάσω τους φίλους μου.                       
      Θέλω να πιστεύω ότι στο εργοστάσιο δεν θα πονέσω από την πρέσα. Εύχομαι να γίνω ένα ολοκαίνουριο πλαστικό μπουκάλι. Μέσα στο φορτηγό δεν θα ήθελα να χάσω τους φίλους μου, γιατί θα νιώθω μοναξιά και δεν θα έχω κανέναν να μιλάω για να περάσει η ώρα μου. Εύχομαι ο επόμενος ιδιοκτήτης μου να είναι όσο καλή ήταν η προηγούμενη οικογένειά μου.


Από Μιχάλη Κ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS